Vlietkinderen

Het vrij spelen van kinderen:

‘Spelen is een proces dat vrij is gekozen, zelf aangestuurd en intrinsiek gemotiveerd. Dus, kinderen bepalen en controleren zelf de inhoud en intentie van hun spel, door het volgen van hun eigen instincten, ideeën en interesses, op hun eigen manier met hun eigen redenen.’ (PPSG, 2005)

Uitnodiging voor webinar: We rollen de visie uit!

 

Wanneer: woensdag 2 februari van 19.30 tot 20.30 uur

Voor wie: alle pedagogisch professionals / medewerkers van Vlietkinderen

Over wat een Blauwe Ton te maken heeft met de nieuwe Pedagogische Visie van Vlietkinderen. Hoe wordt deze geschreven en wat staat erin? En we vertellen over de meerwaarde van risicovol spelen, over hoe je kinderen hierbij begeleidt, en zelf dit soort spel op een makkelijke manier kunt stimuleren en faciliteren door middel van 'loose parts'. De presentatie wordt verzorgd door Martin van Rooijen, met veel beeldmateriaal en ruimte voor jouw vragen.

Hoe: opgeven via www.deblauweton.nl/info-online-sessies vanaf woensdag 19 januari

Groeten van de werkgroep Pedagogische Visie: Lieneke, Matthy, Femke, Michèle en Martin!

 

Meld je nu aan!

"Een heldere uitleg over Risicovol Spelen gekregen van Martin; theorie afgewisseld met inspirerende praktijkvoorbeelden. Mooi dat de 'agenda' van het spelende kind het uitgangspunt is."  Lizette Aarts, vrolijkspel.nl

 

Informatie

  • Aanmelden via de button hiernaast. Er wordt naar persoonlijke adresgegevens gevraagd. Deze worden niet gebruikt en verwijderd. 
  • De sessie vindt online plaats via Zoom.
  • Kosten: de Online Sessie Vlietkinderen is gratis
  • Nieuwsgierig? Vragen? Opmerkingen? Contact Martin van Rooijen via info@deblauweton.nl en 06-81318605